Λειτουργία των Κομμάτων

Τα κόμματα για γίνουν υπεύθυνα θα πρέπει για τα μείζονα θέματα κατά τις προεκλογικές διακηρύξεις τους να παίρνουν σαφείς θέσεις και εφόσον διαφοροποιούνται από τις θέσεις τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να θεωρείται απιστία και να προβλέπονται ποινές που να προβλέπουν εκτός από αποκλεισμό από την χρηματική επιδότηση και περιορισμό του χρόνου ομιλίας των μελών του στη Βουλή.
Τέτοια μείζονα θέματα ενδεικτικά μπορεί να είναι:
– Μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση
– Ευρώ ή άλλο νόμισμα.
– Πολίτευμα.
– Θρησκεία.
– Οικονομική πολιτική (κύρια στοιχεία, όπως ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις κλπ).
– Εθνικά θέματα.
– Μετανάστευση.
– Ιθαγένεια.

Η σαφείς θέσεις στα παραπάνω θέματα επιβάλλεται , ώστε το εκλογικό σώμα να μπορεί να παίρνει καθαρή θέση έναντι αυτών. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα τα ερωτήματα που τέθηκαν δεν ήτα σαφή και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δεν μπορεί το εκλογικό σώμα να θέλει να παραμείνει στις δημοσκοπήσεις κατά 68% στην ΕΕ (η πραγματική βούληση του λαού) και το δημοψήφισμα να φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα.
Η μετάβαση στις παραπάνω επιλογές είναι αναγκαία για να μη γίνεται εκμετάλλευση της κουφότητας ορισμένων, από τα κόμματα και κυρίως για την σύγκλιση με το χρόνο των απόψεων των κομμάτων, σύμφωνα με τις επιθυμίες του λαού και της δημιουργίας ενιαίας στάσης στο μέλλον επί των θεμάτων αυτών, ώστε στις κρίσιμες στιγμές να μη γίνεται εκμετάλλευση, δηλαδή μερικοί να μη βγάζουν την ουρά τους από έξω.
Οι προτάσεις και ο σχολιασμός δεν αφορούν εμένα, κυρίως έχουν σκοπό να φθάσουν στα αυτιά των υπευθύνων και των δυναμένων να τα επιβάλουν και με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουμε έναν διάλογο για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη χώρα μας και ξεφύγουμε από τις μικρότητες και τις παραπλανητικές θέσεις των ισχυρών ή των κομπλεξικών.
Αρκούμαι στο περιορισμένο αυτό θέμα, γιατί οι επιμέρους λειτουργίες των κομμάτων δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους περισσοτέρους του εκλογικού σώματος.
Τέλος εδώ θα σχολιάζουμε με καλή πίστη και με τις αντιθέσεις μας την επικαιρότητα και μη, με τη σκέψη εμείς οι μη ειδικοί να συμβάλουμε στη βελτίωση της άθλιας λειτουργίας αυτής της χώρας, η οποία είναι πλούσια και ωραία και δεν της αξίζει αυτός ο διασυρμός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s